Az új spliti polgármester is kavarja az indulatokat

Nemrégen önkormányzati választásokat tartottak Horvátországban, ahol nagy változások nem történtek, a legnagyobb városokban a korábbi polgármesterek megtartották pozíciójukat, kivéve a dalmáciai Splitben, ahol a helyiek elküldték a botrányoktól sem mentes korábbi polgármesterüket.

A régi polgármester, Zeljko Kerum, dolgairól, viselkedéséről nagyon sokat lehetett olvasni a horvát sajtóban. A finoman szólva is kétes megítélésű politikus az idei önkormányzati választások után már nem irányítja Split városát. Az új polgármester, Ivo Baldasar, azonban már az elődjére emlékeztető kirohanással kezdte meg működését.

A csodás sétány, hajókkal vagy nélkülük? (Kép: www.split.info)

A Vecernji List szerint az új polgármester a héten saját maga lépe közbe, amikor egy hatalmas jacht kötött ki a spliti tengerparti sétány (Riva) mellett. Kiküldte az ellenőröket, hogy egy másik kikötőbe küldjék át a hajót.

Baldasar korábban kijelentette, hogy nem szeretné, ha „minden hülye” kiköthetne a sétány mellett. Érdemes lesz megvárni, hogy milyen visszhangja lesz a hatalmas hajók elüldözésének a város központi részéről.