4 nap alatt 150 ezer fesztiválozó Splitben és Hvar szigetén

Az amerikai Miamiból indult elektronikus zenei fesztiválnak ez az egyetlen európai ága (Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Koreában rendeznek még ilyen fesztiválokat) és immár másodszor rendezik meg Horvátországban. Öt nagy színpadon olyan világhírű nevek fognak felvonulni, mint pl. : Afrojack, Alesso, David Guetta, Paul van Dyke, Carl Cox, Tiesto...és még sokan mások, beleértve a 25 legkeresettebb DJ-t.

A látványos fesztivál Splitben három napig, július 11-13-ig fog tartani, Hvar szigetén pedig július 15-én lesz a gigászi party. Több mint 120 országból érkezik az elektronikus zenéért rajongó közönség, így a szálláskiadóknak és a vendéglátóiparban dolgozóknak sem lesz okuk a panaszra. Trogirtól Makarskaig ugyanis a fesztivál napjai alatt szinte teljesen foglaltak a szálláshelyek. Nem panaszkodhatnak a szervezésben résztvevők (kb. 2500 ember), a rendészek (ők kb. 500-an lesznek), valamint a városok vezetői sem, akik kb. 300 millió kunát (kb. 12 milliárd forint) érő gazdasági hatásra számítanak.

Felismervén a rendezvény jelentőségét, támogatásukról biztosították a fesztivált a turisztikai közösségek is - ki is számolták, hogy a tavalyi vendégéjszakák száma átlagosan 3,5-ről 5 napra fog bővülni. Elégedett lehet a Hajduk Split labdarugó klub is, hiszen a stadion kiadásából, valamint az ott árusított szuvenírokból is bizonyára szép summa fog befolyni.

Szöveg: tportal.hr

 

.