Rekordszámú vendégéjszakát töltöttek el a magyarok Horvátországban

A két ország turisztikai kapcsolatainak történetében először 2017-ben átlépte a 3 milliót a magyarok vendégéjszakáinak száma Horvátországban.

 

Marin Skenderovic, a horvát állami turisztikai szervezet budapesti képviseletvezetője elmondta, hogy az elmúlt évek rekordjait a múlt évben ismét megdöntötték a magyar utazók, miután 2016-hoz képest tavaly 11,6 százalékkal több vendég 9,3 százalékkal hosszabb ideig tartózkodott az adriai államban. Magyarország ezzel a 8. legjelentősebb küldő piacnak számított a múlt évben.

A 2016-os közel 513 ezer után tavaly több mint 572 ezer magyar turista látogatott Horvátországba. A vendégéjszakák száma a 2016-os 2,753 millió után a múlt évben több mint tízezerrel meghaladta a 3 milliót. Horvátországban tavaly 13 százalékos bővüléssel összesen mintegy 18,5 millió turistát regisztráltak, a vendégéjszakák száma 11,8 százalékos emelkedéssel csaknem 102 millióra nőtt.

Marin Skenderovic beszámolója szerint a magyar vendégek továbbra is leginkább a Kvarner régiót keresik fel, népszerűségben a második helyen változatlanul az Isztriai-félsziget áll, a harmadik helyre pedig - Zadart megelőzve - Split térsége került a legkedveltebb úti célok között. A turisztikai szakember az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy az elmúlt évek növekedési tendenciája alapján 2018-ban várhatóan átlépi a 600 ezret a magyar turisták száma Horvátországban.