Rekordév lesz 2018 Horvátország számára

A eVisitor rendszer adatain alapuló számot Kristijan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója ismertette. A 19,7 milliós érték 6,5 százalékkal haladja meg a 2017-es számot, és a valaha elért legjobb eredmény a horvát turizmus történetében.

A turisztikai minisztérium szerint 2018-ban 106 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami 4 százalékkal több a 2017-es adatnál, amikor 18,5 millió turista 102 éjt tölött el Horvátországban. „Alig léptünk át 2019-be, és már erős promóciós tevékenység folyik a kulcspiacainkon. Megtesszük, ami tőlünk telik, és reméljük, hogy partnereink is segítenek megtartani pozíciónkat” – mondta Staničić.

A szakember hozzátette, hogy 2018-ban 1 milliárd eurót fektettek be a turizmusba, és ugyanez fog történni 2019-ben is. „Remélem, hogy tovább nő a jó minőségű szálláshelyek száma, bővül a plusz szolgáltatások köre, és Horvátország egész éves desztinációvá válik, nagy hangsúllyal az előszezonon” – fúzte hozzá.

2018-ban Isztria volt a legnépszerűbb régió, amit Split-Dalmácia követett, azután pedig Kvarner, Zadar és Dubrovnik-Neretva következett. A legnépszerűbb városok: Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split és Medulin.

Forrás: turizmus.com