Tivat: átadták Montenegró első vízisí parkját

Újabb hiánypótló szolgáltatással jelentkezett a montenegrói tengerpart. A Magyarországon is népszerű wakeboardozást most már a tivati parton is lehet űzni, bár egyelőre, főleg az árak miatt, inkább haladók javasolt a csúszás. Persze, akik a számos hazai parkban már összeszedtek egy jó kis tudás, most sós vízben is gyakorolhatják.

A montenegrói Mimóza szállodalánc és egy ausztrál cég közös vállalkozásaként, a park a hétvégén nyílt meg a tivati partszakasz Zupa részén. Az érdeklődőknek a Wake Park Tivat feliratokat kell keresniük. Tavaly próbaképpen a Becici strandon építették fel a szörfösöket húzó gépezetet, de azon a parton túl nagyok voltak a hullámok. Idén az egész szolgáltatás már élesben átkerült Zupára, ahol jóval szélvédettebb a környék, és könnyebb meglovagolni a hullámokat.

A park reggel kilenckor nyit és napnyugtáig üzemel. Egy napijegy 35 euróba kerül. Vannak rövidebb időtartamra szóló hegyek is. Az egyórás 18, a kétórás jegy 25 euró. Lehet olyan jegyet is venni, amely 10 körre érvényes, az 10 euró. Sajnos a parknak még nincs működő honlapja, így csak a Facebook oldalukról lehet információkat szerezni.