Összes program

Ami Lopart kiemeli a turista célállomások sokaságából, az mindenképpen a számos gyönyörű homokos strand, melyből ott összesen 22 található.

  • 2017. június 13. kedd - 2017. június 19. hétfő
  • Lopar

A Kaštel történelmi helyiségeiben és az ókori Arénában zajló filmvetítéseknek köszönhetően a Pulában megrendezésre kerülő Játékfilm Fesztivál a világ legvonzóbb szabadtéri filmes rendezvényei közé sorolható.

Ugyan is kevés nemzetközi fesztivál büszkélkedhet azzal, hogy a filmeket több évszázados történelemmel áthatott helyszíneken vetítik. A hosszú évekre visszanyúló hagyományt folytatva a filmfesztivál a hetedik művészeti ág szerelmeseit idén is a nemzetközi és hazai mozi újdonságokat felvonultató változatos programmal, valamint kísérőrendezvényekkel várja.

Különösképpen felhívjuk figyelmüket a Kaštel-i filmvetítésekre, melyek nyitányaként a nemzetközi program filmjeiből válogatnak, valamint a Nemzeti program vetítéseire, melynek során az Arénában az aktuális horvát produkciókból szemezgetnek.

  • 2016. július 10. vasárnap - 2016. július 17. vasárnap
  • Pula

A régmúltba visszanyúló tradícióra alapozva, amely során - a szájhagyomány szerint - az ún. grde maske, azaz a csúf álarcok viselői fergeteges mulatság közepette kergették el a gonosz szellemeket, Rijeka Horvátország karneváli fővárosává nőtte ki magát.

Ezeken a napokon a város kapui kizárnak minden komolyságot, s csak a vidámság és gondtalan mulatozás előtt nyílnak ki. Így idén is, a város kulcsainak átadása után, az éppen a városban tartózkodók mindegyikét magával ragadja a karneváli vigasság. Az álarcok, melyek mögé elbújva mindenki egy szempillantás alatt elfelejtheti a bánatát, végeláthatatlan sokasága napokig sugározza a jókedvet a város utcáin, míg a karnevál csúcspontja a záró nap, amikor a város utcáin végigvonul a pompás és nemzetközi hírű Nemzetközi karneváli felvonulás.

  • 2016. január 18. hétfő - 2016. február 11. csütörtök
  • Rijeka

További programok