Dugó a határon és a horvát autópályákon

Horvátország
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Legyünk türelmesek, számítsunk hosszabb várakozásokra.

Igazi nyári forgalom alakult ki szombat reggel az Adria irányába. Az MTI tájékoztatása óta hajnal óta körülbelül 40 percet kell várni a letenyei határátkelőnél. Jobban járnak, akik a határ előtt lehajtanak az autópályáról és a régi letenyei határátkelőt használják, itt csak 5-10 percet kellett még kora reggel várakozni.

A Horvát Autóklub az összes jelentősebb határállomásnál komoly várakozási időkről számol be – ők fél órás sorban állást írnak Letenyére. Sokkal rosszabb a helyzet a szlovén-horvát határátkelőkön, itt átlagosan 45-60 percet kell várni, de a nap folyamán valószínűleg a kétórás várakozás is bekövetkezik egy-két isztriai határátkelőn.

Szokásos szombat reggel Zágráb alatt (Kép: www.index.hr)Erős a forgalom szombat reggel. A kritikus Lucko (Zágráb) fizetőkapunál öt kilométeres sor alakult ki a tengerpart irányába. A hazatartók is egy kilométers dugóban araszolnak, de nem kell várniuk azoknak, akik Demerjénél a NO CASH feliratot követve a kártyás fizetőkapukat használják. Később a kora délutáni órákban csökkent a sor a tenger felé, de nőtt a torlodás a másik irányba. Délután két óra körül mindkét irányban három kilométeres a sor.

Reggel kilenckor halálos baleset történt a Mala Kapela alagút Zágráb felé vezető ágában. Nem sokkal később egy újabb baleset történt a környéken. A hazatartó forgalmat elterelik, körülbelül hat kilométeres dugó alakult ki. 

Fontos! Az előző két hét tapasztalata alapján ne használjuk az A1-es autópálya új szakaszát. Ne menjünk végig Vrgoracig, hiszen a kevés fizetőkapuk nem bírják a forgalmat. Már reggel nyolckor egy kilométeres a sor, valószínűleg később, az előző hetekhez hasonlóan három kilométeresre duzzad majd a sor és egy órásra a várakozási idő. Érdemes a korábbi csomópontnál lejönni az autópályáról.

Szombat délelőtt van, kialakult szokásos dugó az A6-os autópályán Rijeka irányába, a Oštrovica csomópontnál, ahol Krk-sziget és Crikvenica irányába lehet tovább hajtani.