Szombat: 6,5 kilométeres dugó az Adria felé, tegnap 12 km-es volt

Hagyományosan a két egymáshoz közel eső nemzeti ünnep adja az első igazán forgalmas hétvégét a horvát utakon. Most a június 22-i ünnep szombatra, a június 25-i munkaszüneti nap keddre esik, így sokan kihasználják az alkalmat egy hosszabb hétvégére.

A HAK (Horvát Autóklub) tájékoztatása szerint már péntek este megindult a forgalom a tenger felé, és az erős forgalomnak és balesteknek köszönhetően 12 kilométeres sor alakult ki a Lucko fizetőkapunál a tenger irányába.

Lucko: tegnap este 12 km-es volt a sor (Kép: http://www.vecernji.hr)

Ma reggel valamivel jobb a helyzet, főleg azoknak, akik a magyar határ felől érkeznek Lucko felé. A HAK reggel 10 óra előtti jelentése szerint az A4-ről érkezők körülbelül 400 méteres torlódásra számíthatnak, ezzel szemben a Szlovéniából az A3-on érkezők a Lucko előtti Jakomir lehajtónál 6,5 kilométeres kocsisorba futnak bele.

Frissítés: Délután egy órára erősödött a forgalom a másik irányból. A hazafelé tartók 1,5 kilométeres dugóban araszolnak Zágráb felé, a Lucko fizetőkapunál.

A többi úton is erős a forgalom a tenger felé. Az A6-os autópályán Rijeka felé az Oštrovica csomópontnál kell várakozni, azoknak, akik itt akarják elhagyni az utópályát a Crikvenica és Krk-sziget felé.

A HAK felhívja az autósok figyelmét, hogy egész nap hőség várható az utakon, mindenki vigyen magával folyadékot, és vegyék igénybe az autópálya melletti pihenőket.  

További rossz hír a magyar oldalról, hogy egy kamion szalagkorlátnak ütközött és felborult az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Balatonkeresztúrnál, a 170-es kilométerszelvényben szombat reggel. A sofőr beszorult a vezetőfülkébe, az utat teljes szélességében lezárták - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Felborult egy kamion az M7-es autópályán (MTI Fotó: Varga György)

Gaál Attila közölte: a nem sokkal hét óra előtt történt balesethez a marcali és a keszthelyi tűzoltókat riasztották, Nagykanizsáról pedig darut hívtak, hogy felállítsák a felborult kamiont. A rendőrség a honlapján arról tájékoztatott, hogy a kamion az eddigi információk szerint - még tisztázatlan okból - a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött.

A jobb pályatestet a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a forgalmat a 170-es kilométer előtt leterelik az autópályáról és öt kilométerrel arrébb engedik vissza.  

Frissítés: Az M7-es autópálya 12:30-tól ismét járható Horvátország felé!