Selce: átadták a felújított parti sétányt

Horvátország
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Közel három és fél után elkészült a Crikvenica Riviéra egyik legnagyobb építkezése, a hétvégén átadták a megújult központi részt Selcén.

 

Bár a tervek már 2014 januárjában elkészültek, az építkezés csak 2016 októberében kezdődött el. A múlt hétvégén pedig már át is adták a megújult központi részt Selcén. A terv az volt, hogy egy 21. századi, modern kinézetű központi részt kapjon a település, de azért sikerüljön megőrizni a környék hangulatát és nyugalmát.

A régió mintegy 27 millió kunát költött a felújításra, amelynek eredményeképpen 8000 négyzetméteren megújították a környék felszínét. A parti sétányt 1500 négyzetméteren kapott új burkolatot, 800 négyzetméteres "zöld szigetet" hoztak létre és további 4500 négyzetméterre került új térkő.

Természetesen arra is figyeltek, hogy a sok kő mellett növényeket is ültessenek. Közel 2000 kiültetett növény mellett 51 új fát is telepítettek. Új, fából készült padokat és székeket helyeztek ki, kicserélték a kukákat és a tájékoztató táblákat. Épült egy új játszótér is, valamint az esti sétákhoz kicserélték a világítást is.