FacebookTwitterRSS Feed

Az idei szezontól ismét gyors hajójárat köti össze az isztriai Pulát és a dalmáciai Zadart az év minden hetében.A Pula - Mali Lošinj - Zadar útvonalat 1969 óta ellátó Marina hajót 2005-ben nyugdíjba kellett küldeni. Azóta botelként (boat + hotel szavakból), vagyis a kikötőben horgonyzó szállodaként használják Rijekában.

Az elmúlt hat évben legalább a nyári szezonban közlekedtek katamaránok ezen az útvonalon. Az idén a Turisztikai Minisztérium úgy döntött, hogy pályázatot írnak ki az egészéves üzemeltetésre. Az üzemeltetés költségeit a minisztérium és az érintett kikötők régiója állja.

Az új járatot a Jadrolinija állítja forgalomba június 3-tól. Péntekenként egész évben közlekedik a Pula - Unije - Susak -Mali Lošinj - Ilovik - Silba - Zadar útvonalon. Pulából reggel 7-kor indul és 13:15-re érkezik Zadarba, visszafelé 16:00-or indul és 22:15-re érkezik vissza Pulába.

Szeptember elejéig szombaton és vasárnap is közlekednek kissé módosított menetrenddel, a szombati járatok pedig egészen szeptember végéig közlekednek.

Pula és Zadar közt főszezonban 200 kunába (kb. 8600 forint) kerül egy jegy, azon kívül 160 kuna.

A menetrendeket itt vagy itt lehet megtekinteni, az árakat pedig itt.