Szombat délután: 12,5 kilométeres sor Zágrábnál

Az utóbbi szombatok tapasztalata alapján inkább a hazatérő forgalom kényszerült hosszabb várakozásokra a horvát autópályákon.


Az utóbbi szombatokon inkább visszajutni volt nehezebb a tengerpartról, mint lejutni. A tenger irányába reggel 10-kor 10 kilométeresre duzzadt a sor Luckonál.

Ma délután 2-kor csúcsosodott ki a tömeg hazafelé, Lucko fizetőkapunál 12,5 kilométeres volt a sor. Arról nincs információnk, hogy az előtte található Demerje kapunál, ahol csak kártyával lehet fizetni, milyen hosszú sor állt. Két héttel ezelőtt itt 10 kilométeres volt a sor, amikor Luckonál 14 kilométert jelentett a Horvát Autóklub.

18 óra körül a sor hossza már lecsökkent 3 kilométerre. További kellemetlenség a hazafelé tartóknak, hogy az A4-es autópályán még mindig építkeznek Zágráb után a Kraljevečki Novaki csomópontnál, itt 18 órakor 11 kilométeres volt a sor. Este hétre ez a sor 2 kilométeresre csökkent, ezzel egyidőben Luckonál megszűnt a torlódás.

Új elem, hogy az A4-es autópálya építkezése miatti torlódás a határ előtti fizetőkapuknál is kihat. Goricannál az autópályáról letérő autósok a magyar határ irányába folyamatosan dugóba kerültek, este hétkor még egy kilométer volt a sor hossza.