Horvátországi közlemény: az ország biztonságos turisztikai célpont

Tegnap, a koronavírus terjedése miatti aggodalmakra válaszul, közös közleményt adott ki Horvátországban a turisztikai és az egészségügy miniszter, amelyben leszögezik, hogy Horvátország továbbra is biztonságos turisztikai célpontnak számít.

Véleményük szerint azért volt szükség a közleményre, mert az utóbbi napokban számos kérdést kaptak a turisztikai szektorban dolgozóktól, valamint a turistáktól is.

Először is, leszögezik, hogy a koronavírus terjedése ellen szükséges megtenni minden óvintézkedést és Horvátország továbbra is biztonságos úti cél.

Horvátországban jól szervezett az egészségügyi rendszer, amely megtette a szükséges intézkedéseket. Az Egészségügyi Minisztériumon belül felállított Krízisközpont biztosítja az összes horvát állampolgárok és a turisták egészségét.

Fontos megjegyezni, hogy a horvát határokat nem zárták le, a határokon a turistaforgalom zökkenőmentesen zajlik. Olyan esetekben kellett lépéseket életbe léptetniük, amikor a fertőzött területekről Horvátországba érkezők magukat és környezetüket fertőzték meg.

Rámutatnak, hogy az érkező vendégek száma az idén eddig a tavalyi időszakhoz hasonló, és hasonló eredményeket várnak az év végéig. Minden turistát szeretettel várnak Horvátországban, és biztosak benne, hogy biztonságban fogják magukat Horvátországban érezni.

A közleményt március elsején Vili Beroš egészségügyi és Gari Cappelli turisztikai miniszterek adták ki.

A koronavírus horvátországi eseteiről folyamatosan beszámolunk. Március 2-án nyolc fertőzött esetről számoltak be a horvát hatóságok.