FacebookTwitterRSS Feed

Horvátországban a nyár is elkezd valamit pótolni a lemaradásából, mármint azoknak, akik a kánikulát szeretik, 30-35 fok közötti hőmérsékletekkel.

A nyár eléggé hűvösen indult Horvátországban, 2014 óta nem volt ennyire alacsony a hőmérséklet a nyár elején. Mától egész héten meleg lesz Horvátországban. Dalmácia belsőbb részein akár 35 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet, a tenger mellett bízhatunk a víz hűsítő erejében, néhány fokkal kellemesebb lesz az időjárás.

idojaras.riado

A helyi meteorológiai intézet idén először adott ki figyelmeztetést hőségriadóra. A fenti képen is látható régiókra, csütörtökön és péntekre narancsszínű figyelmeztetés van érvényben.

A legfelső képen azt látjuk, hogy a tenger mellett folyamatos 33 fok körüli napi átlag mellett idén először éjszaka sem kell majd fázni. Sok helyen éjszaka sem csökken jelentősen a hőmérséklet.

Az előrejelzés érdekesség, hogy viharokra számítani kell. Ezt idén már megszokhattuk az Adrián, hogy néhány nap után megérkezik a menetrendszerű vihar és a lehűlés. A jó hír, hogy a záporok és zivatarok ugyan megjönnek, de a lehűlés elmarad.

idojaras.tenger

A tenger hőmérséklete már az időszaknak megfelelő, de nemcsak a hőmérséklet, hanem a víz tisztasága is tökéletes.