Hihetetlen ajándékot küldött a horvát háborús veterán a megsérült szerb veteránnak

Nem is olyan régen ünnepelték Horvátországban a Vihar hadműveletet, amely pontosan 25 évvel ezelőtt vetett véget a délszláv háborúnak. A sebek természetesen lassan gyógyulnak, de öröm látni olyan gesztusokat, mint amelyet az egykori horvát katona tett ezen a héten egykori ellensége irányába.
Egymás mellett a régi és az új

Novica Kostić, 30 évesen a szerbek oldalán harcolt a háborúban horvát területeken. A háború ötödik napján egész életére kiható sérülést szenvedett. A héten hatalmas meglepetésére egy csomagot kapott Horvátországból.

Kostić a korábban panaszkodott a közösségi oldalán, hogy lábprotézisét már hét éve használja és teljesen tönkrement. Már nagyon szeretne helyette egy újat, de nem jogosult cserére, és nagyon sokba kerül egy új művégtag.

Az üzenete eljutott egy horvát férfihez, aki szintén harcolt a háborúban, természetesen a másik oldalon. A héten egy csomagot kézbesített a posta a szerb férfinek, a csomagot Horvátországból küldték, és Magyarországon keresztül jutott el hozzá.

Amikor kibontotta a csomagot, legnagyobb meglepetésére pont az a művégtagot találta benne, amelyre szüksége volt, és mellette egy baráti hangú levelet. Megható sorokat olvasott egykori ellenségétől, aki mára barátjává fogadta őt.

Kostić a Facebook oldalán hozzátette, tudja, hogy a háborút még ma is mindenki a saját szemüvegén keresztül nézi, de ez a gesztus egy erős üzenet kell, hogy legyen, főleg a politikusok részére.