FacebookTwitterRSS Feed

Kijöttek a két legfontosabb hónap számai Horvátországban. A vendégéjszakák legnagyobb részét júliusban és augusztusban regisztrálják a horvát szállások. Ahogy sejteni lehetett, csökkent a turisták és vendégéjszakák száma. Idén jóval kevesebb magyar jutott le az Adriára.

Akkor essünk túl a száraz számokon. Júliusban 61%, augusztusban 64%, a két hónapban 63%-os eredményt értek el a horvát szálláshelyek vendégéjszakákban a tavalyi év hasonló időszakaihoz képest.

A szállástípusok közül tavalyhoz képest legjobban az apartmanok teljesítettek, a tavalyi foglaltság 66%-át érték el. A kempingek 57%, a szállodák pedig csak 44%-át szerezték meg tavalyi vendégéjszakáiknak.

A küldőországok közül ezen a nyáron is Németország az első. A német turisták 85%-a, a szlovénok 86%-a, és a hazaiak 90%-a idén is Horvátországban nyaralt.

A németek után a legtöbb vendégéjszakát a horvátok töltötték el. Utánuk következnek a szlovénok, lengyelek, csehek, osztrákok, olaszok és a magyarok. Utánunk jönnek a szlovákok és a bosnyákok.

A külföldi országokat tekintve tehát a hetedik helyen állunk. Tavaly 2 449 562 vendégéjszakára maradtunk a horvátoknál, idén csak 1 147 938-at teljesítettünk. Az idei eredmény a tavalyinak a 47%-a, vagyis körülbelül a magyarok fele ebben a bizonytalan helyzetben nem vállalta be a horvátországi nyaralást.