Megnyílt a Ritz-Carlton első magyarországi szállodája

Megnyílt a The Ritz-Carlton Hotel Company első magyarországi szállodája Budapesten, az Erzsébet téren - jelentette be a szállodát üzemeltető cég sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A felújított - korábbi Le Meridien - hotelben 170 szobát, 30 lakosztályt, tárgyaló- és rendezvénytermeket, egészségközpontot és beltéri medencét alakítottak ki.

A megnyitón Farah Willey, a The Ritz-Carlton, Budapest értékesítési igazgatója az MTI-nek felidézte, hogy a magyarországi turizmus látványosan bővült az elmúlt években és Budapest Európa legvonzóbb városai között van. Az első évben ezért átlagosan 60-70 százalékos foglaltsággal számolnak,  szezontól függően - tette hozzá. A világszerte több mint 90 szállodát üzemeltető társaságnak 2,5 millió törzsvendége van, akik közül nagy számban számítanak a budapesti hotelben is. 

Az értékesítési igazgató közölte: a műemlékvédelem alatt álló épület nem a társaság tulajdona, a beruházás értékéről nincs információja, a cég üzemeltetői szerződést kötött a létesítményre.

Az épületben korábban is szálloda üzemelt: a Le Meridien tavaly májusban jelentette be, a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján, a szálloda kikerül a Starwood portfoliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával és Ritz-Carltonként működik majd tovább. 

Az Egyesült Államok-beli székhellyel működő The Ritz-Carlton Hotel Company a Marriott International szállodalánc 100 százalékos tulajdonú leányvállalata.