Megnyílt Kelet-Magyarország első kutyabarát fürdője Tiszafüreden

Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdő nyílt Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén.
A holtág szabadstrandi részén kialakított Tisza-tavi Mancsos Pancsoló az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében. MTI Fotó: Mészáros János

 Ez az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Ujvári Imre úgy fogalmazott: jogos elvárás, hogy a nyári turisztikai szezonban a közkedvelt üdülőhelyekre a kutyabarátok magukkal vihessék négylábú kedvenceiket, és a kutyák a kánikulában fürödhessenek. Ezzel megszűnnek azok a korábbi viták, amelyek a fürdőzők és a kutyások között alakultak ki esetenként a négylábúak jelenléte miatt - tette hozzá.

Az elöljáró tájékoztatása szerint az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben. Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni, az állatoknak érvényes oltási igazolvánnyal kell rendelkezni, a belépés ingyenes.

A május elsejei hivatalos megnyitó után dr. Varga Károly gyerekorvos és segítőkutyája, Rex tart közös bemutatót, amit kutyaszépségverseny követ. A program zárásaként a kutyák és gazdáik közös csónakkiránduláson vehetnek részt az Albatrosz Kikötő szervezésében.