Ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megnézni az Országházat

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat - közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány miatt nem látogatható az Országház, ezért egy 45 perces online séta keretében biztosítanak betekintést az érdeklődőknek az épület nevezetes termeibe.

Hozzátették: az élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület (Zoom) segítségével vezeti körbe a látogatókat. Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem.

Lehetőség nyílik közelebbről is szemügyre venni a szobrokat, festményeket, díszítéseket, illetve a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Emellett gazdag képanyag és számos érdekes történet idézi fel a magyar törvényhozás otthonához kötődő eseményeket - áll a közleményben.

Az online sétára ezen a linken lehet regisztrálni: https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/virtualis-orszaghaz-latogatas

Iskolás csoportoknak külön időpontban, zárt csoportban biztosítanak a diákok életkorának megfelelő vezetést, jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen lehet.