Bosznia ismét engedélyezi a belépést magyar állampolgároknak

Július 16-től magyar állampolgárok ismét beléphetnek Bosznia-Hercegovina területére, igaz ehhez 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszt bemutatása szükséges.
A mostari Stari most (magyarul „Régi híd” vagy „Öreg híd”) - Wikipédia

Bár Boszniának nincs tengere, de sok magyarnak egyszerűbb ezen az országon keresztül megközelítenie az Adriát, akár a montenegrói, akár a dél-horvátországi szakaszt.

Pl. Kelet- vagy Dél-Magyarországról jóval rövidebb és olcsóbb Bosznián keresztül elérni Dubrovnikot, mint a horvát autópályákon.

Ez az opció június 22. óta tiltott volt, magyar turisták még tranzit céljából sem léphettek be Boszniába. Kivéve a neumi tranzitfolyosón, amely beékelődik horvát területbe.

Bosznia július 16-től az uniós állampolgároknak engedélyezi a belépést, 48 óránál nem régebbi és negatív vírusteszt bemutatásával.

Ne felejtsük el, hogy Boszniát a magyar kormány a vörös országok közé sorolta, így hazajövetelkor meggondolandó ennek a következményeit bevállalni.

Járványszempontból nem igazán érhető, de a boszniai politika úgy döntött, hogy június 1. óta a horvát, szerb és montenegrói állampolgárok szabadon beléphetnek.