Duplájára nőtt a vendégéjszakák száma hat év alatt Kaposváron

I ♥ Kaposvár / Facebook

A fideszes politikus rámutatott, hogy 2010-hez viszonyítva a vendégek száma 15 ezerről 25 ezerre, a vendégéjszakáké 32 ezerről 60 ezerre nőtt. Úgy vélte, a város erőfeszítéseinek, a színvonalas fesztiváloknak köszönhetően Kaposvár láthatóan jó úton jár, hogy valódi célállomása legyen a látogatóknak.

A város a jövőben szeretné a vonzerejét tovább növelni olyan beruházásokkal, mint a Csokonai Fogadó, a szentjakabi bencés apátság rekonstrukciója, a Deseda tóhoz kapcsolódó fejlesztések és az 1,2 milliárd forintból épülő zselici kerékpárút - hangsúlyozta Gelencsér Attila.

A parlamenti képviselő szólt arról, hogy a Balaton-part fejlesztésére is komoly tervek vannak, idén 400 milliárd forintból 570 projekt indul, amelyek kiemelten érintik a strandokat, a hajózást és egyebek mellett a vonatközlekedést.

Gelencsér Attila utalt rá, hogy a turizmus országos szinten is kiemelkedő eredményeket ért el. Tavaly három magyarországnyi lakosnak megfelelő számú turista látogatta meg az országot, az ágazat az előző évhez képest 7 százalékkal bővült, ez a duplája a világ és háromszorosa az európai turizmus bővülésének. Hozzátette, a turizmus összes bevétele eközben 9 százalékkal, a szállásdíjaké 11 százalékkal növekedett.

A kormány jelentős nemzetgazdasági ágazatként, kitörési pontként tekint a turizmusra, amibe érdemes befektetni - hangoztatta, majd megjegyezte, az ágazat Magyarországon 350 ezer, Somogyban 4-5 ezer, Kaposváron több mint ezer embernek ad munkát.