Zágráb és Zadar – GPS-es virtuális idegenvezetés

Zágráb városában nemrégiben vezették be azt a GPS-es idegenvezetést, melynek segítségével a látogatók könnyebben tájékozódhatnak a városban, illetve részletes, egyszerű, gyors és könnyen áttekinthető bemutatást kaphatnak egyes nevezetességekről. A turisták a metropolisz általuk érdekesnek vélt látványosságairól, szálláshelyeiről, éttermeiről és szórakozási lehetőségeiről tájékozódhatnak, mégpedig úgy, hogy biztosak lehetnek abban, hogy nem fognak eltévedni a városban.

Az elektronikus idegenvezetés mint egy 200 érdeklődésre számot tartó helyet tartalmaz, melyeket a következő kategóriákba soroltak: látványosságok, kultúra, szállás, gasztró, szórakozás, sport és rekreáció szerviz információk és turista-információs központok. Minden helynél szerepel annak fényképpel illusztrált rövid leírása, a pontos koordinátákat feltüntető elhelyezkedése, valamint elérhetősége (cím, telefon- és faxszám, web, e-mail), illetve más olyan hasznos információkat is közzétesznek, melyek a látogató segítségére lehetnek abban, hogy minél könnyebben megtalálja az őt érdeklő helyet, s arról minél többet meg is tudjon. Az adott hely a GPS-en történt kiválasztással a térképen is megjelenik, íly módon könnyítve meg a tájékozódást. A GPS-be letölthető idegenvezetés horvát, angol, német és olasz nyelven elérhető.

Újabban a Zadarba látogatóknak is lehetőségük van a virtuális városnézésre: a vendégek ugyan is saját mobiltelefonjuk képernyőjén keresztül ismerkedhetnek a várossal és annak nevezetességeivel, s juthatnak hozzá minden szükséges turista- és szerviz információhoz. Az ingyenes alkalmazással mint egy 200 zadari nevezetességgel ismerkedhetünk meg. Minden helynél szerepel annak fényképpel illusztrált rövid leírása, elhelyezkedése, valamint elérhetősége. A legérdekesebb helyekről videóbejátszásokt is letölthetünk. Az alkalmazás angol, német és horvát nyelven érhető el. 

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

Virtuális idegenvezetés Zadarban