Teljes a Paypal szolgáltatások köre Horvátországban

Paypal a világ egyik legnépszerűbb internetes fizetési lehetősége. A 2000-ben indult szolgáltatást az Ebay 2002-ben vásárolta meg. Egyszerű, biztonságos és viszonylag olcsó költségei miatt hamar népszerű lett a világhálón. Magyarországon 2006 óta fogadhatnak Paypalos befizetéseket az internetes áruházak. Ugyanez vált lehetővé Horvátországban 2011. március 10. óta.

Horvát állampolgárok eddig is használhatták Paypal számláikat vásárlásra, de a múlt hét óta már másoktól is fogadhatnak pénzt Paypalon keresztül. Egyelőre csak azok, akik Visa bankkártyával rendelkeznek. 
Internetes vásárlásnál a Paypal fizetés elsősorban a vevőnek éri meg, hiszen a vásárlás ingyenes. A tranzakció költségeit az eladó fizeti, vagyis a webáruház. Magyarországon ez a költség az összeg 1,9-3,4%-a + 90 Ft. (Nagy forgalmú áruházaknak kisebb százalékot számolnak fel)

Vásárláson felül pénzt is utalhatunk a Paypal rendszerén keresztül. Az idegenforgalmi szezon kezdete előtt érdekes lehet, hogy mennyire élnek majd a horvát szállásadók ezzel a lehetőséggel, hányan engedélyezik vendégeiknek az előzetes utalást Paypalon keresztül. Horvát lapértesülések szerint ennek költsége 30 kuna (kb. 1100 Ft) lesz. Átutalásnál a küldő állítja be, hogy kinek kell megfizetnie a ezt a költséget.