Idén először telt meg a parkolóház Dubrovnikban

A hétszáz férőhelyes nyilvános parkoló a rossz idő miatt volt csak népszerű.

Ritka pillanat, autók mindenholIgencsak szükséges építmény, ennek ellenére elég rosszul megy a 2009 áprilisában átadott négyemeletes dubrovniki parkolóháznak. A statisztikák szerint szinte kong az ürességtől, az üzemeltetők június végén körülbelül 9 millió kunás veszteségről számoltak be, amelynek a fő oka, hogy a tervekhez képest jóval kevesebb autót hoznak ide parkolni.

A néhány napos rossz időnek köszönhetően a környékbeli turisták a strandok helyett a városnézést választották, és így fordult elő, hogy kedden, az idei szezonban először telt meg teljesen a parkolóház, mind a 700 parkolóhelyét elfoglalták, csak akkor lehetett bejutni, ha felszabadult egy parkolóhely.

A korábban említett veszteségek legfontosabb oka a ház kihasználtsága, amely a tavalyi főszezonban is csak 60 százalékos volt. Ennél még rosszabb a főszezonon kívüli időszak, amikor még a parkolóhelyek 30 százalékát sem tudják kiadni. Az idei nyár még a tavalyi statisztikánál is rosszabb, eddig kevesebben parkoltak itt, mint tavaly. Igaz a bevételekben ez nem jelent nagy kiesést, hiszen júliusra és augusztusra a parkolási díjakat felemelték óránként 15 kunára.