Ingyen internet miatt nőtt a forgalom a vitorlás kikötőkben

Horvátországban először három Sibenik környéki kikötőben vezették be próbajelleggel az ingyenes internetelérést. Egyelőre csak a Sibeni khez közeli három sziget (Kaprije, Zlarin és Prvić Luka) egy-egy kikötőjében lehet ingyen használni az internetet, de a tapasztalatok máris kedvezőek, és várhatóan a többi kikötőben is bevezetik ezt a szolgáltatást a közeljövőben.

A kikötőket üzemeltető társaság igazgatója szerint a visszajelzések nagyon pozitívak, a vitorlások szívesen kötnek ki, hogy elolvassák és megválaszolják leveleiket, vagy éppen elolvassák a legfontosabb híreket. Az ingyenes internetet az előző két hónapban vezették be, és az igazgató szerint ennek köszönhetően nőtt 20 százalékkal a forgalom.

Az internet bevezetésének ötlete az olasz kikötőkben látottak alapján jött, de nem ez az egyetlen fejlesztés a marinákban. Kiépítettek egy térfigyelő-rendszert, amelyet szintén örömmel fogadtak a vendégek, hiszen megnőtt a biztonság a hajók körül. A tervek szerint jövőre már nem csak készpénzzel, hanem kártyával is lehet fizetni a szolgáltatásokért a társaság kikötőiben.