Konavle – Kisvonattal a jó itókáig

„Turistavonattal a konavlei szőlőültetvényeken keresztül” névvel szerveznek új kirándulást Horvátország legdélebbi részében. A kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap induló túrán a turisták a gazdag helyi borválasztékon felül a Konavle vidékén honos szokásokkal és hagyományos mesterségekkel is megismerkedhetnek. A Ljuta nevű falucskában például megleshetik, hogy egykoron hogyan is készítették házilag a lisztet és hogyan dolgozták fel a gyapjút.

A túrán résztvevők egy kis vízimalmot is felkeresnek, illetve három borospincét is felkeresnek, melyekben Horvátország ezen részének legjobb borait kóstolgathatják. Különleges élményt ígér a „falusi tízórai”, azaz a marendázás: a résztvevők a konavlei földművesek szalonnából és hagymából álló tradicionális étkét fogyasztják el. A program befejező állomása a Pridvorje falucskában lévő ferences kolostor, illetve a Čilipiben lévő Néprajzi múzeum és a Szt. Miklós-templom.

Említést érdemel továbbá a „Fel is, le is” elnevezésű program, amely a dubrovniki területen lévő Vjetrenica-barlang meglátogatását foglalja magában. A térségben további szervezett túrákon is részt vehetünk, úgy mint: „Hajózás napnyugtakor” - vacsora és hajókázás a Karaka vitorláshajóval; „Tengeri kajakozás: Dubrovnik”- kajakozás a városfalak tövében; „Konavle biking” - biciklivel a Konavlei térségen keresztül; „ Elafiti”- kirándulás az Elafiti szigetekre, melynek során egy autentikus konobában ebédeltetik meg a vendégeket, majd fürdőzés következik a Vrbova-öbölben.