Pula – Felújítás előtt a Histria Hotel és a Punta Verudela üdülőfalu

Az idei turistaszezon befejeztével a pulai Arenaturist hotelvállalat megkezdi a nyolcvanas években a pulai idegenforgalom ékkövének számító híres Histria Hotel és a Punta Verudela apartmanok teljeskörű felújítását. Ezek a turisztikai létesítmények jövőre magasabb komfortfokozattal és több csillaggal várják majd vendégeiket.

A szálloda és az üdülőtelep, illetve az őket körülvevő zöld területek renoválásába mint egy 25 millió kunát kívánnak invesztálni, a munkálatok várhatóan öt-hat hónapot vennének igénybe. A hotel és az üdülőtelep külső kinézete nem változik. Annál nagyobb átalakuláson mennek majd keresztül a szobák, melyeket a tavalyi renoválás után általános tetszést aratott 16 szoba mintájára alakítanak ki. A tervekben 233 szoba és kilenc lakosztály átalakítása szerepel.

A Histria szállodában egy egész éven át nyitva tartó, nagytermében 700, három kisebb termében pedig 30- 80 fő befogadására alkalmas konferencia-központot is kialakítanak. Minden termet a legkorszerűbb technológiával szerelnek fel, míg a hotel legalsó szintje teljes átalakításon megy majd keresztül. A fedett medence mellett különféle szaunákkal, illetve szépség-, masszázs-, pihentető- és fittnessz szolgáltatásokkal felszerelt új wellness- és spa-központot alakítanak ki – mindezt valamivel több, mint ezer négyzetméteres területen.

A renoválást követően a Punta Verudela telep apartman részében 18 villa, 436 felújított apartman és 123 stúdió várja majd a vendégeket. A szállásegységeken felül a nyitott medencét, a gyermek részleget, és a bevásárlórészt is átalakítják, illetve új sport lehetőségeket alakítanak ki.

A Hotel Histria egy gyönyörű ponton, dominánsan a tengerpart fölé meredve trónol. Pula óvárosától négy kilométernyire, a Punta Verudela üdülőfalun belül helyezkedik el. Alig száz méternyire van a tekintélyes Kék zászlót viselő, szép strandtól. A sport-szabadidős lehetőségek közül van itt 18 teniszpálya, két műfüves kispályás focipálya, röplabda-, kosár- és kézilabdapálya, squash, strandröplabdapálya, mini-golf, pingpong, biciklibérlés, búvárközpont és vízi sport-központ. A szálloda gyermek és felnőtt animációs klubja színes programkínálatával egész napra szóló elfoglaltságot biztosít.

A Punta Verudela turistafalu egy hamisítatlan délszaki kis hely, amely a jellegzetes tengermelléki települést árasztó hangulatának köszönhetően mindent „tud”, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell. A tenger mellett elhelyezkedő apartmanok a csúcsminőségű komfort és családias hangulat elegyét adják. A szállásegységek ideálisak az aktív pihenéshez, s mindazoknak, akik a napozás-fürdőzés és éjszakai mulatságok ritmusában, a szórakoztató és sport lehetőségek gazdag választékával kívánják eltölteni pihenésüket.