Visszatért a kánikula az Adria partjára!

Utoljára július közepén lehetett 35 fok körüli értékekről beszámolni a horvát tengerpartról, igaz akkor még 38 fokig is emelkedett a hőmérő higanyszála. Július 15-én búcsúzott a kánikula az Isztriai-félszigeten, aznap még 34 fokot mértek Pulában, majd egy kicsit később, július 17-én Dalmáciában is véget ért a hőség, akkor még 35 fokot mértek Splitben. Bár voltak melegebb időszakok is időközben, de ilyen magasságokban azóta sem járt a hőmérséklet, mint ezen a héten, vagyis a jó hír, hogy egy hónapos szünet után visszatért a kánikula Horvátországba.

Tegnap Splitben ismét 34,5 fokot mértek, de nem sokkal maradt el Sibenik (34), Ploce (32,7) vagy Zadar (32,6) sem. Ma a kora délutáni órákban az isztriai üdülővárosokban is 30-33 fok közötti értékeket mértek.

A meleg kitart a hétvégéig, sőt az előrejelzések szerint egyes helyeken még kissé erősödik is. A legmelegebb pont a tengerparton továbbra is a Split és Sibenik környéke lesz, itt még 36-37 fokos kánikula sem kizárt a hétvégére. Innen délre Dubrovnik környékén és északabbra az Isztrián valamivel alacsonyabb lesz a hőmérséklet, de itt sem kell majd fázni a várható 30-32 fokos csúcshőmérsékletekben. 

Kánikula köszöntött ismét Sibenikre