Sztrájk az illegális szállásadók ellen Makarskán

Furcsa módját választotta a tiltakozásnak a makarskai turisztikai hivatal. A hivatal dolgozói megunták, hogy senki sem tesz semmit az egyre komolyabban elharapózó illegális szállásadók ellen, így tiltakozásul egy órára bezárták az irodát. 

Valószínűleg a felhívás kissé elkésett, de talán most a főszezon vége felé mérgesedett fel eléggé a helyi turisztikai hivatal. A hivatal az ellen tiltakozik, hogy megszokott látvány Makarskán és környékén, hogy szállásadók kezükben táblával a település forgalmas pontjain hirdetik apartmanjaikat vagy szobáikat, holott a legtöbbjüknek egyáltalán nincs engedélye szobakiadásra. Az is gyakran előfordul, hogy az irodába előzetes foglalással érkező turistákat beszélnek rá a feketén kiadott szállásaikra, akik közül van aki hajlamos a korábban lefoglalt legális szállását is visszamondani.

Nem csak táblával házaló idős nénikékről van szó, hanem fiatalokról, akik kismotorral járják a város utcáit és minden külföldi rendszámú autó ablakán bekopognak szállásajánlataikkal. Ezek a vendégek így sosem jutnak el a hivatalos turisztikai irodába, ahol a legálisan működő, helyi turisztikai adót is fizető, szállásadók ajánlataival megismerkedne.

A helyzet nem új, szinte minden szezonban ez van, a hivatal szerint senki sem tesz semmit a jelenség ellen, amely rontja a környék hírnevét. 

A sztrájk alatt az iroda zárva tart (Kép: www.dnevnik.hr)