Remek idő, de már kisebb forgalom az Adrián

A főszezon véget ért, de még mindig vonzó a horvát Adria, a csökkent benzinárak, a továbbra is 30 fok körüli hőmérsékletek és a még mindig 25-26 fok meleg tengervíz miatt is.

Szeptember első szombatján már kevesebben vágtak neki a tenger felé vezető útnak, ez abból is látszott, hogy az előző hetekhez képest kisebb torlódás alakult ki a problémás helyeken, vagyis a határátkelőkön és a Lucko fizetőkapunál.

Zágráb alatt hamar levonult a tenger felé tartó konvoj, és már fél 12 körül megszűnt a sorban állás. Ritka pillanat volt, hogy egyik irányban sem kellett várakozni a Lucko fizetőkapunál. Ezzel szemben a héten strandoló turnusok most indultak vissza, amely délutántól már látszik is a forgalom erősödésén. Az előbb említett Lucko állomásnál már 5,5 kilométeres sor alakult ki Zágráb felé délután három óra után. Hasonló a helyzet az isztriai autópályán, itt 4-5 kilométeres sorban állnak a kilépő autók a határátkelők előtt.

Az időjárás továbbra is tökéletes, a hétvégén a maihoz hasonlóan átlagosan 28-33 fok között alakul a hőmérséklet, de pl. Knin településen ma még 36 fokot mértek. A jövő hét elején a hazánkat is elérő kissé hidegebb levegő körülbelül 5-6 fokos lehűlést hoz az Isztriai-félszigeten, de a hétvégére ismét emelkedik a hőmérséklet. A dél-dalmát részeken nem kell jelentős hőmérséklet csökkenésre számítani, itt továbbra is 30 fok körül alakul a hőmérséklet a következő héten is.  

Ez volt a rémes augusztus