Trbounje – A luxus Rokovi dvori

Az exkluzív falusi turizmus az elmúlt években jelentős fejlődésnek indult Horvátországban.

Ezen turisztikai ágazatban kétségtelenül Isztria a zászlóshajó, melynek példáját más régiókban is követik. Így például Dalmácia belső részében, amely nemrégiben egy új, reprezentatív turisztikai objektummal gazdagodott, mégpedig az 1890-ben épült, s mostanra teljesen felújított Rokovi dvori létesítménnyel a Drniš mellett, a Krka Nemzeti Park bejáratánál lévő Trbounjében.

A közel 16 000 négyzetméteren elterülő birtokon lévő kisebb házat, melyet 40 évvel ezelőtt hagyott el utolsó lakója, és a három gazdasági épületet mint egy két és fél éven keresztül renoválták a műemlékvédelmi előírások maximális betartásával. Ennek eredménye az a 450 négyzetméteres háromszintes luxusvilla, amely a lehető legmagasabb komfortfokozattal és egyben tradicionális vidéki hangulattal várja vendégeit.

Az ötcsillagos besorolású villa a következő szolgáltatásokat nyújtja: transzfer a repülőtérről, jachtbérlés a skradini, vodicei és primošteni marinák egyikében, illetve külön bejáratú szakács és személyzet. A villát egy medencével és egy műfüves teniszpályával rendelkező szépen ápolt kert, és egy szárazfallal határolt szőlőskert ékíti.

A tervek között egy helikopterleszálló pálya kialakítása is szerepel, mivel így a Rokovi dvori-t még könnyebben meg lehetne közelíteni abból a jachtkikötőből, amely az innen harminc kilométerre, a dalmát tengerparton fekvő Šibenikben épül meg a jövőben.