Új üdülőkomplexum nyílt Zadarban

A szálloda az osztrák Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) Rt. eddigi legnagyobb horvátországi projektje. Bár a teljes komplexum még csak az idén készült el, egyes részeit már látogathatóvá tették pár évvel ezelőtt.

A komplexum területén kialakított ötcsillagos Falkensteiner Hotel&Spa Iadare és a négycsillagos Family Hotel Diadora a zadari partszakasz legelőkelőbbjének számít – adta hírül a Slobodna Dalmacija című napilap. Amellett, hogy bérelhető és megvásárolható apartmanok is várják a turistákat, több medence, éttermek és wellness szolgáltatások szolgálják a kényelmet. Az osztrák cég tulajdonosa, Erich Falkensteiner elmondta, legújabb létesítményük a nyári idegenforgalmi főszezon mellett a téli hónapokban is üzemel majd.

A német cégcsoport neve garanciát jelent a minőségre. Pár hónappal a megnyitása után, az Iadera hotel máris ott szerepel a világ vezető szállodáinak listáján. A 2006-ban, Bécsben alapított FMTG mögött több mint 50 éves szakmai tapasztalat áll. Szolgáltatásaik közé tartozik egyebek mellett a szálloda- és apartmanfenntartás, idegenforgalmi vezetési tanácsadás, utazásszervezés és értékesítés; fejlesztési részlegük pedig az idegenforgalmi ingatlanprojektek megvalósításával foglalkozik, a helykiválasztástól a felhasználási koncepciók kidolgozásán át egészen a kivitelezésig.

Így aligha meglepő, ha már most korszerű terveket dédelgetnek a Punta Skalaval kapcsolatban. Szeretnének kiépíteni egy önálló víz és energia-ellátó rendszert, amelyhez szükséges vizet a tengerből nyernék ki, majd a sótalanítást követően ebből biztosítanák az ivóvizet és más vízszükségleteket a komplexum területén.