Magyarok építik Horvátország első aquaparkját

A következő év egyik legnagyobb turisztikai horvát turisztikai beruházásának számit a Split melletti Dugopolje településre tervezett 12.000 négyzetméter alapterületű aquapark. Az aquaparkot a luxemburgban bejegyzett, de magyar befektetőkből is álló Primatum Fond építi majd a Margaretum céggel közösen.

Az új akvapark látványterve (Margentum)

A tervek már 2008-ban elkészültek az akkori állapotokról mi is beszámoltunk. Az aquapark alapkőletétele 2011-ben megtörtént. Hosszabb-rövidebb csúszások és megváltozott tervek után végre a héten elkezdődhetett az építkezés. A komplexumban 14 darab csúszdát (a legmagasabb 12 méteres), medencéket, egy kis folyót, éttermeket és kávézókat is építenek. Az eredeti tervhez képest fűtött medencét is építenek, ezzel valamennyire kitolódhat a szezon.

A hírek szerint az első fázis, az építkezés nagy része jövő májusra vagy júniusra befejeződhet. Az új aquapark közel 130 alkalmazottnak adhat majd munkát, és a tervek szerint naponta 5000 látogatót fogadhatnak majd.

A régió idegenforgalmi szakemberei egyetértenek abban, ha a közel 300 millió kunás beruházás elkészül, akkor hatalmas lökést adhat a környék idegenforgalmának.  

Korábban: Szenzációs aquapark épül Dalmáciában