Új aquapark nyílt Zágráb mellett, útban az Adria felé

Hivatalosan péntektől nyitják meg a nagyközönségnek Horvátország új aquaparkját, amelyet nem messze a magyar határtól épített fel egy Németországból hazatért horvát vállalkozó. A magyar határtól körülbelül 100 kilométere található a most épült vízi világ. A határtól Zágráb felé haladva az A4-es autópályán először a Sv. Helena csomópont kapuinál kell fizetni az autósoknak, innen nem messze van Adamovec település, amelyről az aquapark a nevét is kapta. Akár be is lehet ugrani egy kis fürdőzésre útban az Adriára vagy visszafelé.

Az aquapark egyik látványterve (http://www.aquaparkadamovec.hr)

Az 15.000 négyzetméteres terülten 1600 négyzetméter felületen található valamilyen vizes élmény. A komplexum 40 millió kunás (kb. 1,6 milliárd forint) költséggel épült meg, és ahogy ilyenkor lenni szokott van itt minden, ami kell. Vagyis, két szabadtéri és négy fedett medence, szaunák, jacuzzi, wellness és fitnesz részleg, termálfürdő, csúszdák, gejzírek, vendéglő és büfék.

Sajnos, a honlap még csak horvát nyelvű és nem kerültek ki az árak, de sajtóinformációk szerint a felnőttjegy hétközben 60, hétvégén pedig 70 (kb. 2800 Ft) kunába kerül majd.