Horvátország: 2-3 kilométeres sor az utakon és a határon

A szokásoshoz képest kisebb fennakadásokkal zajlik a forgalom a horvát utakon. Ez az első hétvége, hogy Horvátország az unióhoz csatlakozott és az uniós határain érvénybe lépett az egyszerűsített határátlépés. Mint annyi dolog az életben ez is relatív. Az Isztriai-szigeten található szlovén-horvát határon ma reggel is körülbelül három kilométeres sorban torlódnak az autók a határ előtti autópályán. Azonban, ha azt vesszük alapul, hogy a korábbi időszakban rendszeresek voltak a 10, 12 vagy 18 kilométeres dugók is, akkor látszik az eredménye a gyorsított határátlépésnek. Az is igaz, hogy a hatalmas dugók leginkább augusztus elejére jellemzőek, amikor az olaszok és fél Európa itt lép be Horvátországba.

Az autópályákon erős a forgalom, a csomópontok előtt gyakran torlódnak az autók. Két komolyabb baleset történt, amelyek miatt lelassult a forgalom. Az A1-A6 közös szakaszán Zágráb után a rövidke Sveti Marko alagútban történt egy baleset, itt fél egyig csak egy sávon csordogált a forgalom Rijeka irányába. A balesetet szenvedett járműt akkor sikerült elszállítani.

Az A1-es autópályán Split felé a Konjsko alagútban (372-es kilométer) egy teherautó robbant le, és itt 40 km/órás korlátozás van életben.

Erős volt a forgalom reggel is a Letenyétől érkező A4-es autópályán, valamint a tengerparttól visszafelé Zágráb irányába. A hírhedt Lucko fizetőkapunál 2,5 kilométeres volt a sor, ismét jobban jártak, akik a kártyás fizetést (No Cash tábla) választották Demerjénél.