Split: a fél város statisztálna a Trónok harcában

A Slobodna Dalmacija kis túlzással arról ír, hogy a fél város megjelent a ma reggeli első válogatáson. Tény, hogy fiatalok százai lepték el a válogatás helyszínére kiválasztott szálloda előterét, sőt annyian voltak, hogy a tömeg vége már a szálloda előtti utcában várt a sorára, hogy bejusson. A tömeg később sem csökkent.

20 nap forgatás Splitben és környékén szeptember 20-tól

 

A Trónok harca (Game of Thrones) negyedik évadának forgatása az idén Észak-Írországban kezdődött. Később a stáb Horvátországba költözik, amely nem lesz idegen számukra, mivel korábban már Dubrovnikban  is forgattak. Ezúttal egy másik dalmát várost is az a megtiszteltetés ért, hogy szerepelhet a sorozat forgatási helyszínei között. A mostani, a hírek szerint közel 400 statisztát, a szeptember 20. és október 10. között zajló spliti forgatásokra verbuválják.

A statisztákkal kapcsolatban túl sok megkötés nem volt. 15/18 év és nyugdíj közötti férfiakat és nőket vár a produkció, a 18 és 35 év közötti férfiakkal szemben elvárás a sportos alkat. A válogatáson csak egy kikötés volt, mindenkinek smink nélkül kellett megérkeznie.