Horvátországban nyaral a világ leggazdagabb embere

Az amerikai számítógépes szakember feleségével és két gyermekével együtt két napja magánrepülőgéppel érkezett Horvátországba - - jelentette szerdán internetes kiadásában a Dubrovacki vjesnik regionális napilap.. Gates állítólag meglátogatta a nemzeti parkjáról híres Mljet-szigetet, egyébként pedig a dubrovniki Hotel Palace-ban szállt meg. Ezt azonban a vendégek magánéletének védelmére hivatkozva a szálloda nem kívánta megerősíteni.

Kép: http://dubrovacki.hr

Gates már többször járt Horvátországban, ami felbecsülhetetlen értékű reklámot jelent az Adria-parti országnak. A Gates dubrovniki nyaralásáról szintén tudósító dulist.hr portál szerint az amerikai multimilliárdos a Dél-Adria mellett leggyakrabban a Sibenikhez közeli Krka Nemzeti Parkban, Skradin városkában és a Krka folyó vízesésénél járt Horvátországban.

Néhány évvel ezelőtt a Forbes magazinnak nyilatkozva Gates kedvenc nyaralóhelyként is Horvátországot ajánlotta.

A Bloomberg hírügynökség májusban közzétett felmérése szerint Bill Gates 72,7 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ leggazdagabb embere.

Horvátországot szívesen látogatják más világhírességek is. Bernie Ecclestone, a Forma-1 "atyja" Petara nevű jachtjával egy hete érkezett egyik kedvenc horvát városába, Trogirba, ahol már visszajáró vendégként tartják számon a piaci kofák. Előtte Novak Djokovic, a szerb teniszcsillag Adria-parti látogatásáról számolt be a horvát média.

Lesifotósok többször lencsevégre kapták már az orosz üzletembert, Roman Abramovicsot is Horvátországban, aki rendszerint Eclipse nevű megajachtjával szeli a horvát vizeket. Rajta kívül Beyonce, Steven Spielberg, Tom Cruise, Brad Pitt, Georg Clooney, Jack Nicholson, Sean Connery, Oprah Winfrey, Giorgio Armani, Harry herceg és még sok más világhíresség horvátországi nyaralásáról adott hírt az elmúlt években a helyi sajtó.