Átadták Isztria első aquaparkját

Az eredetileg meghirdetett időponthoz képest egy kis csúszással, de még a főszezon előtt, csütörtökön átadták az Isztriai-félsziget első vízi parkját. A körülbelül 10 millió eurós költséggel megépített Aquapark Istralandia öt kilométerre a tengerparttól, Brtonigla település közelében található.

Az aquapark 80 ezer négyzetméteres területet foglal el, itt található a Földközi-tenger legnagyobb medencéje (2500 négyzetméter), valamint Horvátország legmagasabb csúszdája (27 méter). A park naponta 6000 látogatót tud fogadni, az üzemeltetők azt remélik, hogy ebben a szezonban 100 ezer vendég érkezhet hozzájuk.

A hivatalos átadás ugyan már megtörtént, de a vendégek csak szombattól (június 21.) látogathatják a parkot. Az aquapark weboldala szerint felnőttek részére egy egész napos belépő 140 kunába kerül. Egy méternél alacsonyabb gyermekek ingyen látogathatják a létesítményt. Két felnőtt két gyermekkel (140 cm alatt) 440 kunáért, 2 felnőtt egy gyermekkel (140 cm alatt) 350 kunáért vehet családi napijegyet. Az aquapark 10 és 18:30 között tart nyitva, 14:00 óra után a fenti árakhoz képest már valamivel olcsóbban lehet belépőkhöz jutni.

Korábban már írtunk arról, hogy épül egy másik aquapark is az Isztrián, ennek késik az átadása, a legutóbbi hírek szerint augusztus második felében adhatják át.  

Szöveg: dalje.com