Magyar mozikban a sikeres horvát vígjáték

A tavalyi év egyik legnézettebb horvát filmje kerül Magyarországra július 17-től. A pap gyermekei (Svecenikova djeca) című film tavaly Horvátország 22 éves történelme folyamán a legtöbb nézőt ültette be a mozikba a bemutató hetében. A film népszerűsége később is töretlen volt, tavaly 160 ezer jegyet adtak el erre a vígjátékra Horvátországban.

A film az idén kikerült a nemzetközi mozikba is, Brazíliában például harminc ezren látták nem sokkal a bemutató után. Számos európai ország után a film végre megérkezett hazánkba is.

Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.


Eredeti cím: Svecenikova djeca
Nemzetközi cím: The Priest’s Children
Gyártó: Interfilm
Hossz: 93 perc
Országos bemutató: 2014. július 17.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A filmet mától a budapesti Művész moziban, csütörtöktől az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik.  

Képek: mozinet.hu