Drágább a parkolás Rab városában

Eltérő parkolási díjakkal találkozhatunk majd Rab városában a nyár folyamán. A legdrágább övezetben, pl. az Óváros környékén tavaly óránként nyolc kunáért lehetett parkolni.

Az idén kissé változik a rendszer, új díjszabást vezetnek be május 15. és szeptember 30. között. Ezen belül is kiemelt időszaknak számít majd az igazi nyár, vagyis a július 1. és augusztus 31. közötti időszak, amikor is tíz kunába kerül egy órányi parkolás a személygépkocsik részére. Július elseje előtt és szeptemberben pedig 7 kunát kell fizetni óránként.

A turistabuszoknak kötelezően egy helyen parkolhatnak csak a városban. Nekik óránként 30 kunát vagy egész napra 200 kunát kell majd fizetniük.

A parkolási szabályok ellen vétő autósok gépjárműire kerékbilincs kerül majd, amelyet 400 kuna befizetése után távolítsák csak el gépjárművünkről.

A város önkormányzata szerint az emelésre azért van szükség, hogy a belváros zsúfoltsága csökkenjen, az autósokat és turistabuszokat arra kényszerítsék, hogy a központtól távolabb hagyják járműveiket.