Delfin bébi a horvát Adria új szenzációja

A delfinek látványa nem újdonság az Adrián, azonban nagy szerencse kell ahhoz, hogy egy delfin bébit megpillantsunk, vagy lefényképezzünk.
Kép: Kornati Nemzeti Park

Egy delfincsalád tartja izgalomban a Kornati-szigetek környékét az utóbbi napokban. Dalmácia északi részén, Zadar és Sibenik közötti magasságban található szigetek nagy része nemzeti park. A hajós turisták egyik paradicsoma, akik most ritka látvánnyal szembesülhetnek a hajózásaik során.

A Kék Világ Intézet (Blue World Institute - Plavi svijet) szakemberei fedezték fel a becslésük szerint kéthetes delfin bébit a szigetek körül és készítettek róla fényképeket. Az egyik szemtanú szerint az újszülött delfin lefényképezése felér egy lottónyereménnyel. Órákat kellett várni azért a néhány percért. Amikor együtt úszott az anyjával, az anyja először testével takarta a delfin bébit a kíváncsi szemek elől, és amikor megnyugodott, csak akkor engedte láttatni rövid pillanatokra.

Itt csak az uszonya látszik (Kép: Kornati Nemzeti Park)

A szakemberek el is nevezték az újszülöttet Dávidnak. Az intézet munkatársai felhívták a kíváncsiskodók figyelmét a delfinnézés szabályainak betartására, sőt azt javasolják, hogy ilyenkor a szokásosnál is óvatosabbak legyenek, és több helyet hagyjanak a delfineknek, hogy szabadon úszhassanak.