Split: már az erkélyt is kiadják az Adrián

Elkezdődött a szezon és a leleményes horvátok minden négyzetmétert kiadnak, még az erkélyt is egy sátorral együtt.

Már a horvát sajtó is hitetlenkedik a szállásadók fantáziáján, amikor egy spliti példát idéznek, ahol a házigazdák az erkélyen szállásolják el a vendégeket. Az erkélyre egy sátrat raktak ki, abba matracot és párnákat, ahogy a képen látszik. A vendégek ugyan kinn alszanak az erkélyen, de használhatják a lakás szolgáltatásait (pl. konyha, wc vagy fürdőszoba).

A tulajdonos szerint rossz idő esetén (pl. eső) a vendégek behozhatják a matracot a lakásba és ott is meghúzhatják magukat. Mindezt két főre 19 euróért éjszakánként. A hirdetés az ismert szálláskereső oldal, az Airbnb horvát oldalán jelent meg, de miután a horvát sajtó "híressé tette" őket, a hirdetés eltűnt az oldalról.

20170703erkely

A vendégek nagy része elégedett volt az igazán fapados szállással. Néhányan panaszkodtak csak. Volt, aki a hangosan működő klímaberendezésre, mások a környék zajára, de volt akit meglepett, hogy nem voltak egyedül és a benti szobát is kiadták. Eső esetén ez érdekes megosztás lett volna...

Bár a horvát turizmus mutatói igazán magasan szárnyalnak ebben a szezonban, azért annyira nem rossz a helyzet szállásfronton. Splitben még bőven volt szabad és kiadó szoba az elmúlt hetekben is.