A MÁV az idén is indít vonatokat az Adriára

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is indulnak éjszakai járatok, amelyekkel reggelre már a tengerparton lehetünk.
Kép: Visit Split

Plusz két nap nyaralás a SEA←YOU vonatokkal


Olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthat el az Adriára, aki a hálókocsis SEA←YOU vonatokkal utazik. A vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok. Visszafelé is este indulnak a vonatok a tengerpartról és másnap reggel érnek a magyar fővárosba. Ezzel a nyaralás két nappal megtoldható, a vonaton pedig a tengerparti szállás áránál jóval olcsóbban kínálnak fekhelyet. Családok, baráti társaságok részére a 4-6 ágyas fülkéket, párok részére pedig kétágyas elhelyezést tudnak nyújtani.

20180614mav isztria

Június 22-től augusztus 31-ig 19:50-kor a Keleti pályaudvarról – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – startol a SEA←YOU Istria vonat Koperbe, Abbáziába (Opatija) és Fiumébe (Rijeka), illetve azonnali átszállással Pulába. A felnőtt jegy oda-vissza útra akár 49 euróért (árfolyamtól függően 15-16 ezer forintért) megváltható, gyermekek kortól függően fél áron vagy ingyen utazhatnak.

A magyar fővárost Dalmácia központjával, Splittel a SEA←YOU Adria vonat köti össze, amely június 15-től szeptember 7-ig közlekedik és 18:53-kor indul a Keleti pályaudvarról.

20180614mav split

Kerékpár mindkét vonaton szállítható (korlátozott számú), a koperi és fiumei vasútállomástól minden fontos tengerparti nyaralóhelyre sűrűn indulnak buszok. Split különlegessége, hogy a vonatról azonnal kompra lehet szállni Brač vagy Hvar szigete felé.

Részletek a MÁV oldalán árakkal és menetrendekkel!

Balatonról az Isztriára

A Veszprém–Ajka vonalszakaszon zajló pályaépítési munkák miatt az ISTRIA nemzetközi gyorsvonatpár a nyári menetrendi időszakban a Balaton északi partján fog közlekedni, Budapest-Keleti és Tapolca között csak Kelenföld, Székesfehérvár, Balatonfüred állomásokon áll meg és belföldi forgalomban kötelező helyjegyváltással vehető igénybe. A vonat Budapest-Keletiből indul 19:50-kor, Tapolcára 22:47-kor érkezik, ellenkező irányba Tapolcáról indul 5:41-kor és 08:44-kor érkezik a Keleti pályaudvarra.