Éledező Horvátország: május 11-én újra kinyit a Krka Nemzeti Park

Újabb jó hír Horvátország szerelmeseinek. Bár a határ még továbbra sem nyitott a külföldiek előtt, de lassan beindul a turisztikai élet, ennek egyik újabb jele a közkedvelt nemzeti park újranyitása.

Május 11-én hétfőn újranyitja kapuit a nemzeti park, bevezető áron (felnőtteknek 50 kuna, gyermekeknek 25 kuna) fogadják a vendégeket. Hét éven aluli gyermek belépése ingyenes. A közel két hónapja zárva tartó park tervei szerint ezek az árak június 18-ig maradnak érvényben.

A nemzeti park közleménye szerint akár gyalogosan vagy akár kerékpárral is be lehet járni a területet. A vendéglátó létesítmények, a szokásos korlátozásokkal nyitva lesznek. Szintén kinyitják a fedett létesítményeket itt, de ezekben maximálják az egyszerre beengedhető látogatók számát. Belépés előtt kötelező a kéz és a lábbeli fertőtlenítése.

Hajók még nem járnak, a tervek szerint május 16-tól fokozatosan indítják ne a járatokat. Addig gyalog, busszal vagy kerékpárral lehet eljutni a híres vízeséshez (Skradinski buk).

A Horvátországban jelenleg kötelező egészségügyi óvintézkedéseket be kell tartani. Maszk és kesztyű használata kötelező, valamint fizetésnél kerülni kell a készpénzes megoldásokat.