Olcsóbban autózunk idén az Adriára!

Miután megtudtuk, hogy korlátozás nélkül utazni az Adriára, nézzük a másik jó hírt. Idén olcsóbban lehet megúszni az utat, főleg a lecsökkentett autópályadíjak miatt.

A legjobban azok járnak, akik Krk-szigetre tartanak. A főszezonban 39 kunás (máskor 35 kunás) híddíjat június 15-től eltörlik, így ingyen lehet átjutni a szigetre.

Az állami autópályákat üzemeltető társaságok az idén nem alkalmaznak főszezoni árakat, amely azt jelenti, hogy az elmúlt három évben tapasztalt nyári díjszabáshoz képest kb. 10%-kal olcsóbban lehet az autópályákat használni.

Egy konkrét példán keresztül. Letenye és Split között tavaly 247 kunát kértek el, amely az idén 225-re csökken. Az oda-vissza útra számítva az idén 44 kunás megtakarítást (kb. 2000 forint) jelent.

Ha valaki pedig saját ENC készülékkel rendelkezik, akkor további 21,74 %-ot spórol meg, így 225 kuna helyett már csak 176 kunába kerül az út egyirányba.

Egy ENC készülék jelenleg 122 kunába kerül. Egész tavasszal 40%-os kedvezménnyel (73 kunáért) lehetett vásárolni mialatt "tombolt a járvány" és szinte senki sem autózott a drága horvát autópályákon.

ENC készüléket magyarországi forgalmazóktól bérelni is lehet, ott természetesen más árakkal számoljunk egy horvát nyaralásra.

Tervezéshez az alábbi információk tanulmányozását javasoljuk: