Magyarországon is megáll a Prága-Rijeka vonat!

Június 30-tól indítja a Regiojet társaság heti három alkalommal járatait Prágából az Adriai-tengerhez.

A bejelentés már korábban megtörtént, tegnap óta már jegyet is lehet vásárolni, és úgy tűnik a járat hatalmas siker lehet a csehek és a szlovákok körében, hiszen az első két napon 8000 jegyet már el is adtak.

Magyar szempontból azért is lehet érdekes, mert külföldi sajtóhírek szerint, a vasúttársaság már bejelentette, hogy Magyarországon is megállnak, pontosabban a nyugat-magyarországi Csornán. Hamarosan a magyar állomástól is lehet majd jegyeket vásárolni. 

Jelenleg a menetrendben azt látjuk, hogy 22:49-kor megáll a vonat egy név nélküli megállóban, és logikailag ekkor ér a magyar településhez a vonat.

regiojet.menetrend

Kép: a vasúttársaság webshopjában jelenleg ez a menetrend látható...

A hivatalos menetrendi bejelentésre és a pontos díjszabásra még várni kell, de ez biztató lehet azoknak, akik bevállalják, hogy késő estére valahogy eljutnak a csornai állomásra.

regiojet.vissza

Kép: visszafelé hajnal 4:08-kor érkezik a vonat Csornára

A vonat délután 17:20-kor indul Prágából. Több nagyvárosban is megáll, Pozsonyban pl. 21:12-kor. Szlovénia érintésével reggel 8:46-ra érkezik Rijekába, ahol kb. 30 településre lehet további csatlakozásokat találni.

A vonat népszerűségét az adja, hogy elvileg egy éjszakai alvással, 15 órás út alatt el lehet jutni Prágából az Adriára, valamint a legolcsóbb jegy 22 euróba (kb. 7600 Ft) került egy útra Prágából.

Frissítés: a jegyárusítás megkezdődött, Csornán is megáll a vonat!