Emelkedik! Újabb koronavírus megbetegedések Horvátországban

Az utóbbi napokban feltűnően megemelkedett az új betegek száma Horvátországban.
Trogir

A hét elején már csak 9 aktív beteget tartottak nyilván az egész országban. Ehhez képest nem a legjobb hír érkezett tegnap, hogy 24 óra alatt 11 személy fertőződött meg a koronavírussal.

Azóta eltelt újabb 24 óra, és a mai hivatalos bejelentés szerint újabb 11 beteget találtak az elmúlt napban végzett 820 teszt alkalmával.

A mai betegek területi eloszlás szerint: Split régió (5), Zágráb város (5) és Zágráb régió (1).

Az utóbbi napok megbetegedéseivel az aktív betegek száma 31-re emelkedett. Az emelkedés jelentős részben köszönhető a határnyitásnak, főleg Boszniából hozták be többen a fertőzést.

Davor Bozinovic belügyminiszter közölte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a kialakult helyzetet. Jelenleg nincs napirenden a határok lezárása.

Felhívta a figyelmet, hogy horvát állampolgárok csak sürgős esetben utazzanak azokba a szomszédos országokba, ahol a járványhelyzet romlott az utóbbi napokban, itt Szerbiára és Bosznia-Hercegovinára utalt.

Mielőtt valaki vészharangokat kongatna, összehasonlításul. A mai napon Magyarországon 932 aktív beteget tartanak nyilván, szemben a horvátországi 31 beteggel.