Július 19-én indul a Budapest-Dubrovnik repülőjárat!

A lengyel LOT légitársaság júliusban újraindítja horvátországi járatait. A lengyelek a távolabbi dalmáciai repterekre utazhatnak, de Budapestről is indul járat.

Július első felében már repülővel érkezhetnek a lengyel turisták Varsóból Dubrovnik, Split, illetve Zadar repülőtereire.

A lengyel LOT társaság még tavaly novemberben jelentette be, hogy 13 év szünet után ismét közvetlen repülőjárat köti össze Budapestet Dubrovnikkal.

Július 19-től vasárnaponként közvetlen járat közlekedik oda-vissza Budapest és Dubrovnik között.

Budapestről reggel 7-kor induló járat vissza szintén vasárnap idul, reggel 8:55-kor. Az út kb. 1 óra 15 perc. 

Jelenlegi árak szeptember elején egy útra. Közvetve, illetve átszállással.

A LOT jegyrendszerében jelenleg 12 800 forinttól kaphatóak a legolcsóbb jegyek a közvetlen járatokra, egy irányba. Türelmesebb és repülni szerető olvasóink, akár a Varsón keresztüli átszállást is használhatják. Ez az opció a hét több napján is él, és több esetben találtunk olyan árat, amely nem sokkal haladja meg a közvetlen járat árát. Esetleges megszakítással egy varsói kirándulás is beiktatható. 

Már korábban írtunk, hogy Dubrovnik pang az ürességtől. Ennek az oka, hogy ide a turisták nagy része repülővel vagy hajóval érkezik. Közel 3 hónap után az első turista járat június közepén szállt le először Dubrovnikban.

A járvány előtti tervek szerint a Ryanair is repült volna Budapestről Zadarba (Zára), de ez idén elmarad.