Nyugat-Magyarországról közvetlen vonat indul az Adriára

A RegioJet személyszállító magánvasúttársaság Magyarországról is közvetlenül igénybe vehető járatokat indít Prága és Rijeka között a nyári turisztikai főszezonban - közölte a RegioJet kedden az MTI-vel.

Amint ezt már korábban jeleztük, az éjszakai járatok június 30. és szeptember 26. között közlekednek. Magyarországon a vonatokra kizárólag a csornai állomáson lehet fel- és leszállni a RegioJet vagy a magyarországi üzemeltető, a Continental Railway Solution Kft weboldalán előre megváltott menetjeggyel. A járatok belföldi forgalomban történő utazásra nem vehetők igénybe.

A járatok hetente háromszor indulnak. Csornán este 22:49-kor lehet felszállni és másnap reggel 8:46-ra érkezik a rijekai vasútállomásra.

A vonat menetrendje és útvonala

A RegioJet-járatok irányonként 12 kocsival közlekednek. Jegyeket különféle kocsitípusokra lehet foglalni, melyeknek az ára fedélzeti szolgáltatásokat is tartalmaz. A legolcsóbb jegy jelenleg egy útra 22 euróba (kb. 8000 Ft) kerül.

Rijekában a vonatok menetrendjéhez csatlakozó buszjáratokat is kínálnak népszerű horvátországi célpontokhoz, a buszjegyeket a vonatjeggyel egyszerre kell megvásárolni. A társaság honlapján további 30 horvátországi célponthoz található járat.