Nagy siker! Már 30 ezer jegyet eladtak az Adria vonatra

Úgy tűnik nagyon bejött az adriai különvonat ötlete a cseheknek és a szlovákoknak. Néhány nyári napra már nincs is szabad jegy. Július 11-től már naponta közlekedik!

Holnap reggel érkezik az első Regiojet vonat Prágából Rijekába. Az eredeti terv szerint a vonatok szeptemberig hetente háromszor közlekednek oda-vissza. Amint beszámoltunk róla, a magyarországi Csornán is megállnak, tehát késő esti nyugat-magyarországi indulással másnap reggel 8:46-ra Rijekában lehetünk.

Eddig sikeresnek bizonyul az ötlet. Még el sem indult az első járat, de már 30 ezer jegyet eladtak, vannak olyan járatok, amely teljesen beteltek. A siker egyik jele, hogy bejelentették: július 11-től naponta közlekednek a vonatok.

A vonat 12 kocsijában egyszerre 560 utast tud szállítani. A legolcsóbb jegy 22 euróba került Prágából Rijekába.

A Regiojet buszokat is üzemeltet és úgy alakították a menetrendet, hogy a rijekai érkezés után közvetlen csatlakozással kb. 30 horvátországi célpont (pl. Opatija, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir és Split) irányába lehessen tovább utazni.

A Magyar Államvasutak (MÁV) az idén nem indítja a megszokott közvetlen járatait Budapestről az Adriára, csak Zágrábig közlekednek a járatai.