Krk: gyönyörű szakácskönyv a sziget hagyományos ételeiből

A héten mutatták be azt a szakácskönyvet, amely a magyarok körében is népszerű horvát sziget gasztronómiájába enged bemutatást és a receptek segítségével bárki nekiállhat valamelyik helyi étel elkészítésének.
Kép: Visit Krk island

A könyv már 2019 végén elkészült, a tavaszra tervezett gasztrofesztiválon mutatták volna be, de a koronavírus átírta a terveket. Amolyan virtuális bemutatót szervezett a héten a helyi turisztikai hivatal.

Krk régiót az ókor óta az Aranyszigetnek is nevezik a kellemes klímája és a rengeteg napsütés miatt. A könyv címe is erre utal (horvátul: KRK - 50 delicija zlatnog otoka, angolul: KRK - 50 delicacies of the Golden Island), amelyet magyarul talán "KRK - az Aranysziget 50 finomsága" címmel fordíthatnánk.

Sajnos magyar fordítása nincs a könyvnek, de a horvát eredeti mellett angol, német és olasz fordításban is elérhetőek a receptek.

A 112 oldalas könyvben 50 recept szerepel, természetesen gyönyörűen fényképezve. Helyi szakácsok, helyi receptjei, jórészt helyi alapanyagokból, és ezeknek az ételeknek a nagy része a helyi vendéglőkben is megkóstolható.

Tökéletes ajándék azoknak, akik Krk szigetről hazatérve a sziget ízeit is magukkal szeretnék hozni.

Tábbi információ a könyvről ezen az e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kép: Visit Krk island
Kép: Visit Krk island